FCK De Hommel grijpt naast landstitel

FCK De Hommel grijpt naast landstitel

De zaalvoetballers van FCK De Hommel beleefden zaterdagavond een teleurstellend déjà vu; net als vorig jaar werd de landstitel in de finale van de play-offs verspeeld. Nadat het in de reguliere speeltijd 6-6 bleef, nam Hovocubo de strafschoppen (2-3) beter.

Het was er in de beginfase bij de spelers van FCK De Hommel niet aan af te zien dat de landstitel op het spel stond. Binnen elf minuten stonden de onthutsend zwak spelende Bosschenaren met 0-3 achter, na Hoornse treffers van Mo Darri, Mo Rouggie en Ivo Rottiné. Na een donderpreek van assistent-trainer Johan Marcé in de time-out sloeg het spelbeeld vervolgens om in Bosch voordeel. Aanvoerder Adil Zouthane schoot in de 14e minuut met een fraaie pegel de 1-3 op het scorebord en Najib El Allouchi bracht de spanning definitief terug met de aansluitingstreffer, vlak voor rust.

Stormachtige tweede helft
Na rust begon De Hommel stormachtig en schoot Havar de 3-3 al snel op het scorebord. Amir Molkarai zette Hovocubo in de 31e minuut op voorsprong, maar zag hoe opnieuw Havar en Mo Allouch de wedstrijd in Bosch voordeel ombogen naar 5-4. Na de gelijkmaker van Ivo Rottiné in de 33e minuut, leek Allouch de winnende 6-5 te maken. Maar in de allerlaatste minuut verspeelde aanvoerder Zouthane knullig de bal en profiteerde Youssef Makraou door alsnog gelijk te maken.

 

‘Seizoen verpest’
In de verlenging die volgde kregen beide ploegen kansen om het duel te beslissen, maar bleven treffers uit. Tilburger Allouch was nog het dichtst bij een beslissing, maar schoot de bal op de paal. In de daaropvolgende strafschoppen bleef de ploeg uit Hoorn koeler dan De Hommel. Bij een 2-3 stand miste Adil Zouthane de beslissende strafschop, tot afgrijzen van het Bossche publiek. “Je kan wel zeggen dat ons seizoen is verpest, ja”, baalde assistent-trainer Johan Marcé na afloop van het duel.

Bron: Brabantsdagblad

Foto: Roy Lazet

Foto: Roy Lazet

Reageer