FCK De Hommel elimineert titelhouder

FCK De Hommel elimineert titelhouder

FCK De Hommel heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs om de landstitel. In de Maaspoorthal werd titelhouder VDL na verlenging met 3-2 verslagen. De Bosschenaren begonnen mat en kwamen in de eerste helft nauwelijks tot uitgespeelde kansen. De 0-1 van VDL-speler Antoine Merlino in de tiende minuut was verdiend; hij liep zo door de Bossche defensie heen. Adil Zouthane trok de stand vier minuten later gelijk na een fraaie assist van Mo Allouch, maar zag tot zijn afgrijzen hoe Oualid Saadouni nog voor rust 1-2 maakte.

Na rust bracht Samir Makhoukhi zijn ploeg weer terug in de wedstrijd; op aangeven van Arda Havar gleed hij de bal bij de tweede paal binnen na 24 minuten. Vervolgens kregen beide ploegen kansen om het duel te beslissen, maar lukte het niemand om te scoren. Daardoor moest er twee keer vijf minuten worden verlengd.

In die verlenging strooiden de scheidsrechters met gele en rode kaarten. Nadat eerst VDL-speler Mustapha Abbassi zijn tweede gele kaart kreeg, werd Hicham Salah van De Hommel van het veld gestuurd wegens protesteren. Als laatste moest VDL-doelman Dennis Kapteijns inrukken, nadat hij Havar twee minuten voor tijd bij zijn benen greep. De daarop toegekende tienmetertrap werd door Samir Makhoukhi raak geschoten: 3-2.

De Hommel maakt zich daardoor op voor de finale om de landstitel; het eerste duel wordt volgende week vrijdag of zaterdag gespeeld tegen Hovocubo en FC Marlène. De beide Noord-Hollandse ploegen spelen maandag nog een beslissingsduel.

Bron: Brabantsdagblad

Foto: Marc Bolsius

FCK De Hommel

Reageer