Dwaling kan toch worden hersteld

Dwaling kan toch worden hersteld

 

 

Deze week is er communicatie geweest over een foutje wat is gemaakt op het wedstrijdformulier.

Hedenmorgen werd gesteld dat e.e.a. niet hersteld kon worden, een situatie welke voor FCK de Hommel niet acceptabel was. De beleving is al langer dat het zaalvoetbal door de KNVB niet erg serieus genomen wordt en eigenlijk wordt gezien als een bedreiging. Vreemd dat je allerlei sporten wel op TV te zien krijgt maar van het zaalvoetbal nooit iets. Een organisatie welke zoveel uren TV invult zou daar toch wel iets in kunnen “afdwingen”. Helaas de KNVB al meerdere jaren niet.

Daarnaast mogen vele teams van alles wel in de competitie en worden situaties gedoogd, alleen als je netjes bent wordt je gemakkelijk geslachtofferd. De KNVB heeft veel afstand van de werkelijkheid, zo het volgende voorbeeld:

FCK de Hommel tracht sfeer te krijgen in onze prachtige hal “de Maaspoort”, we beschikken over een mooie speciale vloer en de zaal kan voorzien worden van lichteffecten. Voorafgaande aan de wedstrijd stelt een afgevaardigde van de KNVB dat er geen lichteffecten tijdens de wedstrijd mogen plaatsvinden. Hij had het nimmer zelf gezien maar ergens stond er iets op een evaluatie. Omdat er niets van in de regelgeving staat heeft FCK de Hommel daar dan ook geen gehoor gegeven. Hoever sta je dan van de werkelijkheid af?

Ook scheidsrechters zijn mensen en die maken foutjes, gelukkig onze spelers ook wel eens, daar is niets mis mee en als onze spelers geen foutjes zouden maken zouden we ook geen tegendoelpunten krijgen. Echter bestraf een ieder wel op gelijke wijze en maak geen gebruik van informatie welke je weet uit de gastvrijheid van een club, het scheidsrechterskorps bestaat uit een klein wereldje.  Men maakt zich na een wedstrijd meer zorgen over wat een waarnemer vind van hoe hij de wedstrijd heeft gevonden als hoe een team ervaart hoe de wedstrijd is verlopen.

Bij sommige wedstrijden worden samenvattingen gemaakt, is het niet belachelijk dat zo’n samenvatting een filmpje oplevert van 5 minuten op YouTube?

Sommige zaken worden ook gewoon afgedaan op rare wijze, hoe kan aan een speler na 15 juni bijvoorbeeld overschrijving worden verleend?

En zo zijn er diverse voorbeelden, vanmorgen kon e.e.a. niet hersteld worden en na media aandacht komt de volgende mail:

Geacht bestuur,

 

Door het foutief toepassen van het reglement is afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd FCK/De Hommel – FC Eindhoven een gele kaart abusievelijk toegevoegd aan nummer 7 van FCK/De Hommel i.p.v. FC Eindhoven. Na controle Is tevens ontdekt dat de gele kaarten vanuit de competitie niet zijn meegenomen in de totalen van iedere speler. Ook dit euvel is vanmorgen hersteld.

Dit betekent dat de volgende spelers morgen uitgesloten zijn voor de wedstrijd van morgen (zaterdag 23 mei 2015);

– N. El Allouchi (FC Eindhoven) reden; 5e gele kaart

– N. Kuylaars (FC Eindhoven) reden; 5e gele kaart

– M. Mejout (FCK/de Hommel) reden; 5e gele kaart

– A. Zouthane (FCK/de Hommel) reden; 7e gele kaart

 

Deze uitsluitingen staan los van eerder uitgesproken uitsluitingen c.q. schorsingen.

 

In vertrouwen jullie voldoende te hebben geïnformeerd.

Zelfs de systemen van de KNVB zijn blijkbaar al niet afgestemd op het zaalvoetbal, jammer voor zo’n mooie sport.

Afgelopen week was in het nieuws het bericht over het vrouwenvoetbal: http://www.volkskrant.nl/sport/italiaans-vrouwenvoetbal-geen-geld-voor-stelletje-lesbiennes~a4038039/ , pas na media aandacht wordt e.e.a. opgepakt. Is hier niet hetzelfde aan de hand???

Na een jaar van hard werken voor dit bereikte resultaat kun je stellen: gooi je een kans niet weg om Landskampioen te worden? Maar als je correctheid wilt uitstralen, gerechtigdheid en eerlijkheid verlangt, moet je dan alles blijven gedogen of moet je staan voor je mening?

Het bestuur van FCK de Hommel zal zich de komende 24 uur beraden samen met de spelersgroep en de technische staf hoe wij met deze finale zullen omgaan.

zwart

Reageer