De Hommel verovert beker in zinderende finale

De Hommel verovert beker in zinderende finale

FCK De Hommel heeft voor het eerst sinds de landstitel van 2007 weer een prijs gepakt. In Amsterdam werd de beker veroverd ten koste van rivaal CFE/VDL uit Eindhoven: het werd 3-4.

De Hommel startte sterk; Najib El Allouchi en Adil Zouthane teisterden in de eerste 5 minuten het doel van de Tilburgse CFE/VDL-doelman Pieter Grimmelius. Net op het moment dat CFE/VDL het initiatief greep, schoot Hicham Salah in de 8e minuut na een fraaie solo de 0-1 op het scorebord.

In de 14e minuut kreeg Mo Allouch vervolgens een prima kans op de 0-2, maar hij raakte de paal. In de tegenaanval die volgde, frommelde CFE/VDL-speler Illias El Attabi de bal in het doel van De Hommel-doelman Morad Talhaoui: 1-1. Adil Zouthane bepaalde de ruststand uit een strafschop op 1-2, nadat Antoine Merlino hands maakte.

Na rust hield doelman Talhaoui zijn ploeg in de eerste minuten op de been met een aantal katachtige reflexen. In het zinderende vervolg, bracht Merlino de stand weer in evenwicht door de bal bij de tweede paal binnen te tikken. De Hommel zette vervolgens opnieuw aan en kwam via Arda Havar in de 36e minuut op voorsprong. CFE/VDL zette vervolgens een meevoetballende doelman in, waarvan El Allouchi profiteerde en de 2-4 eindstand op het scorebord zette. Na het eindsignaal schoten de Bossche vreugdekreten door de bomvolle zaal. De 3-4 van Oualid Saadouni was puur voor de statistieken.

Bron: Brabantsdagblad

Foto: Vi images

 

Bekerfinale 2014 FCK De Hommel

Reageer