Amateurisme zegeviert in het zaalvoetbal.

Amateurisme zegeviert in het zaalvoetbal.

Morgen 23 mei zou de 2e wedstrijd voor het kampioenschap van Nederland gespeeld worden tussen FC Eindhoven en FCK de Hommel. Waarschijnlijk gaat deze wedstrijd niet door.

Na de wedstrijd maken de scheidsrechters de balans op en vullen het wedstrijdformulier in. Abusievelijk is een gele kaart welke toekwam aan een speler van Eindhoven op het conto geschreven van een speler van FCK de Hommel. Het wedstrijdformulier is afgesloten zonder tussenkomst van iemand van FCK de Hommel, FCK is dan ook technisch gezien niet accoord met het wedstrijdformulier.

De hoofdscheidsrechter heeft zondagmorgen e.e.a. bevestigd en dit doorgegeven aan de KNVB, de KNVB heeft aangegeven dat dit opgelost zou worden. Echter in de systemen was hier niets van terug te vinden. Bij navraag bij de KNVB levert dit op dat zij dit niet meer zouden kunnen en de speler “geluk” heeft gehad, hiermee is deze speler gewoon morgen speelgerechtigd, waar hij anders een uitsluiting zou hebben gehad.

Ook de woordvoerder van de KNVB snapt niets van deze situatie, wat aangeeft dat het zaalvoetbal i.r.t. het veldvoetbal niet wordt geteld bij de KNVB en men onderling een concurrentiestrijd heeft tussen veld- en zaalvoetbal.

FCK de Hommel voelt zich, voor de zoveelste keer, hierdoor benadeeld en voelt zich niet serieus genomen. Sportiviteit, rechtvaardigheid en eerlijkheid tracht FCK de Hommel uit te stralen, echter dit wordt onmogelijk gemaakt door het huidige beleid uitgevoerd door de KNVB.

Vanavond wordt deze situatie aan de spelers voorgelegd, waarbij de insteek zal zijn niet in deze dwaling mee te gaan.

gele-kaart-voetbal

Reageer